Contoh Soalan Penolong Pegawai Tadbir N29

Adakah anda calon peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir N29 yang akan dijalankan pada 5 Disember 2016? Tahniah kerana berusaha mempersiapkan diri untuk exam tersebut.

Persediaan awal sangat penting untuk menghadapi exam online SPA ini.

CONTOH SOALAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Jika anda mencari contoh soalan penolong pegawai tadbir N29 secara spesifik, jujur kami katakan anda tidak akan berjaya kerana ini adalah kali pertama exam online bakal dijalankan untuk jawatan ini.

Kali terakhir pengambilan adalah pada 2013 atau 2014. Pengambilan ketika itu masih menggunakan format lama. Jika adapun contoh soalan jawatan berkaitan yang boleh anda jadikan rujukan adalah contoh soalan penolong pegawai tadbir N27.

 

[+] Contoh Soalan Exam Akauntan WA41

 

EXAM ONLINE PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

Peperiksaan online Penolong Pegawai Tadbir kali ini akan dihadiri oleh ramai calon jika dilihat oleh maklum balas calon di laman facebook SPA.

Dengan persaingan yang besar sebegini, adalah penting untuk anda benar-benar mempersiapkan diri untuk exam ini nanti.

Untuk exam penolong pegawai tadbir nanti, format yang akan digunakan sama seperti format yang digunakan semasa exam PTD yang baru berlalu iaitu;

 • Seksyen A – Pengetahuan Am ( 40 Minit )
 • Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah ( 45 Minit )

SOALAN PENGETAHUAN AM PEPERIKSAAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Soalan ini bertujuan mengukur daya pemikiran serta kebolehan anda mengaplikasi maklumat yang diperolehi melalui latihan akademik, bacaan dan pengalaman.

Soalan-soalan yang dikemukakan dalam seksyen ini meliputi pelbagai bidang dan mempunyai skop yang luas. Adalah penting untuk anda membaca dan mengkaji pelbagai rujukan yang berkaitan dengan bidang tugas penolong pegawai tadbir.

Contoh Soalan Pengetahuan Am Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29

Jawapan : B

Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Online Penolong Pegawai Tadbir

Jawapan : B

Jawapan : D

RUJUKAN SOALAN PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

Berita baik buat anda! Tim Infokerjaya akan menerbitkan rujukan peperiksaan untuk Exam Online Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 dan akan diedarkan dalam beberapa hari saja lagi.

Siapa Tim Infokerjaya?

Tim Infokerjaya adalah sebuah badan bebas yang telah membantu puluhan ribu calon lulus peperiksaan online SPA di dalam pelbagai bidang sejak tahun 2008.

Tim Infokerjaya atau IKR sangat berpengalaman dan tahu bagaimana cara untuk membantu anda khususnya calon-calon yang buntu tentang format peperiksaan.

BAGAIMANA RUJUKAN INI BAKAL MEMBANTU ANDA?

Rujukan ini disusun untuk memberikan ‘booster’ kepada persediaan anda. 5 Disember hanya tinggal beberapa hari saja lagi. Anda perlukan sesuatu yang komprehensif dan kami di sini mahu membantu anda.

 • Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda dengan penyediaan Nota-Nota ringkas untuk persediaan pantas anda.
 • Jelas format 2016! Format telah diubah, kami bantu anda faham format terkini.
 • Bagaimana soalan ditanya! Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaiman soalan ditanya.

..dan semua ini disusun rapi untuk bantu anda sukses sesi peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir pada 5 Disember nanti.

Selain pihak SPA, tiada yang lebih faham perjalanan tapisan peperiksaan PPT ini setanding Tim Infokerjaya kerana kami telah bersama calon sejak tahun 2008/09 dan menyaksikan sendiri transformasi tapisan ambilan PPT ini.

Ini yang bakal anda dapat;

 1. Huraian Format 2016
 2. 70++ Nota Ringkas
 3. Pecahan Setiap Seksyen
 4. Lebih 50++ Soalan Seksyen A
 5. Lebih 100++ Contoh Soalan & Jawapan
 6. Latih Tubi
Gagal Bukan Pilihan Anda!

Daftar Waiting List Exam Juruaudit WA41

Masukkan nama panggilan & email aktif anda di bawah!
DAFTAR
Jangan terlepas..